Hozzávalók:
- 800 ml víz
- 30g élesztő
- 1kg liszt
- 20g só
- 40g cukor
Az élesztőt futtasd fel 200 ml langyos vízben 10g cukorral és egy kevés liszttel.
Majd egy nagyobb tálban gyúrd vagy keverd össze robotgéppel a többi hozzávalóval együtt.
Takard le a tálat és meleg helyen keleszd 1 órán át. Én egyszerűen csak "becsukom" a mikróba...
Melegítsd elő a sütőt 250 °C fokra és tedd be azt az edényt is amiben a kenyeret sütni fogod. Én egy zománcozott lábast használok. Fontos,hogy az edény is felmelegedjen, különben beleragad a kenyér.
Közben a kenyértésztát jól belisztezett nyújtólapra öntsd ki. Kicsit húzogasd szét majd hajtsd háromba, és az ellenkező irányba félbe. Lisztezd be, majd a hajtással lefelé tedd a forró edénybe.
Takard le egy fedővel és süsd 45 percig.
Ha sültebben szereted akkor az utolsó 10-15 percre vedd le a fedőt és anélkül süsd.
Borítsd ki egy sütőrácsra és hagyd kihűlni.
Ne ijedj meg, amikor kiveszed a sütőből a kenyeret elég kemény állagú lesz, de ahogy hűl ropogós állagúvá válik.
Takard le a tálat és meleg helyen keleszd 1 órán át. Én egyszerűen csak "becsukom" a mikróba...
Melegítsd elő a sütőt 250 °C fokra és tedd be azt az edényt is amiben a kenyeret sütni fogod. Én egy zománcozott lábast használok. Fontos,hogy az edény is felmelegedjen, különben beleragad a kenyér.
Közben a kenyértésztát jól belisztezett nyújtólapra öntsd ki. Kicsit húzogasd szét majd hajtsd háromba, és az ellenkező irányba félbe. Lisztezd be, majd a hajtással lefelé tedd a forró edénybe.
Takard le egy fedővel és süsd 45 percig.
Ha sültebben szereted akkor az utolsó 10-15 percre vedd le a fedőt és anélkül süsd.
Borítsd ki egy sütőrácsra és hagyd kihűlni.
Ne ijedj meg, amikor kiveszed a sütőből a kenyeret elég kemény állagú lesz, de ahogy hűl ropogós állagúvá válik.
Nagyon finom, főleg a tökmagos!
VálaszTörlés