Túrós tészta kicsit másképp, de nincs vele sokkal több bajlódás mint amikor a túrós csuszához szalonnát kell pirítani. Aki szereti a kicsit markánsabb ízeket, az nyugodtan készítheti juhtúróval is.
- 300 g Penne tészta
- 400 g túró
- 330 g tejföl
- 2 szál póréhagyma
- 1 csomag snidling
- só, bors ízlés szerint
- olaj
A tésztát az útmutató szerint sós vízben főzd ki.
A felkarikázott póréhagymát kevés olajon párold meg.
A túróhoz add hozzá a snidling háromnegyed részét, a sót,borsot.
Egy tűzállóedényt kevés olajjal kend ki, tedd bele a tészta harmadát,majd a tetejére a póréhagyma felét. Erre kerül a túró fele,majd újra tészta,hagyma,túró réteg következik.
Az utolsó adag tészta tetejére a maradék snidlinggel kikevert tejfölt kerül
Az egészet előmelegített 190 °C fokos sütőben süsd át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése