Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (az új nem jó hozzá)
- 1 nagy csipet só
- 5 dkg margarin
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1-2 teáskanál fahéj
- 150 g zsemlemorzsa
- 3 evőkanál olaj
- 16 szem szilva
A burgonyát enyhén sós vízben, héjában főzd meg. Majd hámozd meg és még melegen törd át.
Ha kihűlt add hozzá a margarint, a tojásokat és annyi lisztet,hogy lágy legyen a tészta.
Addig a szilvákat magozd ki és a helyére tegyél egy mokkáskanál cukrozott fahéjat.
Nyújtsd ki kb. 1cm vastagságúra a tésztát és vágd fel 10x10 cm-es négyzetekre. Tegyél mindegyik közepére a fahéjas szilvából,majd hajtsd rá a tészta széleit és formázz belőlük gombócot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése