- 400 ml tej
- 200 g nektarin
- 80 g búzadara
- 2 tojássárgája
- 80 g étcsokoládé
- 150 ml habtejszín
- 50 g cukor
A tejben folyamatosan kevergetve tedd fel főni a búzadarát. Amikor elkezd sűrűsödni add hozzá a cukrot és a tojássárgáját. Alaposan keverd el benne majd hagyd kihűlni.
A barackot mosd meg és magozd ki. Egyet tegyél félre a díszítéshez. A többit vágd apró kockára és forgasd a grízbe. Oszd négy felé majd tedd be a hűtőbe néhány órára.
A habtejszínt verd kemény habbá, az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd meg. A hideg desszertet díszítsd a tejszínhabbal, a félretett barackkal és az olvasztott csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése