2015. szeptember 1., kedd

Nektarinos grízpuding

Hozzávalók:

  • 400 ml tej
  • 200 g nektarin
  • 80 g búzadara
  • 2 tojássárgája
  • 80 g étcsokoládé
  • 150 ml habtejszín
  • 50 g cukor
A tejben folyamatosan kevergetve tedd fel főni a búzadarát. Amikor elkezd sűrűsödni add hozzá a cukrot és a tojássárgáját. Alaposan keverd el benne majd hagyd kihűlni.
A barackot mosd meg és magozd ki. Egyet tegyél félre a díszítéshez. A többit vágd apró kockára és forgasd a grízbe. Oszd négy felé majd tedd be a hűtőbe néhány órára.
A habtejszínt verd kemény habbá, az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd meg. A hideg desszertet díszítsd a tejszínhabbal, a félretett barackkal és az olvasztott csokoládéval.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése