- 300 g vaj vagy margarin
- 600 g finomliszt
- 1 dl tej
- 15 g élesztő
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tojássárgája a tészta kenéséhez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 400 g darált dió
- 400 g sárgabarack lekvár
- 200 g cukor
Hozzávalók a mázhoz:
- 180 g étcsokoládé
- diónyi vaj
- kevés tej
Az élesztőt futtasd fel langyos tejben.
A tésztához a lisztet morzsold el a margarinnal vagy a vajjal. A felfuttatott élesztős tejet öntsd a liszthez, majd add hozzá a tojásokat, a fél mokkáskanál szódabikarbónát,a cukrot, a csipetnyi sót. Gyúrd össze, majd letakarva egy órára tedd a hűtőbe.
A diót a lekvárral és a cukorral keverd össze.
A tésztát 3 részre oszd el és nyújtsd ki tepsi méretűre.
Az egyiket fektesd margarinnal vagy vajjal kikent tepsibe és simítsd el rajta a töltelék felét. Erre kerül a második tésztalap, rá a maradék töltelék. A harmadik tésztalappal takard be.
Kend be a tojássárgájával, majd villával szurkáld meg, és pihentesd 45 percig.
170 °C fokos előmelegített sütőben süsd meg.
Miután teljesen kihűlt,készítsd el a csokimázat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése