2015. június 28., vasárnap

Zserbó

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g vaj vagy margarin
  • 600 g finomliszt
  • 1 dl tej
  • 15 g élesztő
  • 100 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 tojássárgája a tészta kenéséhez
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 400 g darált dió
  • 400 g sárgabarack lekvár
  • 200 g cukor
Hozzávalók a mázhoz:
  • 180 g étcsokoládé
  • diónyi vaj
  • kevés tej
Az élesztőt futtasd fel langyos tejben.
A tésztához a lisztet morzsold el a margarinnal vagy a vajjal. A felfuttatott élesztős tejet öntsd a liszthez, majd add hozzá a tojásokat, a fél mokkáskanál szódabikarbónát,a cukrot, a csipetnyi sót. Gyúrd össze, majd letakarva egy órára tedd a hűtőbe.
A diót a lekvárral és a cukorral keverd össze.
A tésztát 3 részre oszd el és nyújtsd ki tepsi méretűre.
Az egyiket fektesd margarinnal vagy vajjal kikent tepsibe és simítsd el rajta a töltelék felét. Erre kerül a második tésztalap, rá a maradék töltelék. A harmadik tésztalappal takard be.
Kend be a tojássárgájával, majd villával szurkáld meg, és pihentesd 45 percig.
170 °C fokos előmelegített sütőben süsd meg.
Miután teljesen kihűlt,készítsd el a csokimázat.
Vízgőz fölött tördeld egy tálba a csokit, add hozzá a diónyi vajat, és folyamatos keverés mellett egy kevés tejet. Amikor szép fényes és teljesen felolvadt a csoki, egyenletesen kend szét a tészta tetején.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése