2015. június 28., vasárnap

Gyümölcsös-mascarponés kocka

Hozzávalók a tésztához:

  • 8 db tojás
  • 16 evőkanál víz
  • 350 g cukor
  • 400 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6-8 evőkanál Triple sec ( a kisült tésztalap locsolásához)
Keverd habosra a tojást a vízzel és a cukorral. Majd lassan szitáld bele a sütőport és a lisztet.
165 °C fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 25x35 cm-es tepsiben tűpróbáig süsd.
Hagyd teljesen kihűlni, majd hosszában vágd félbe.

Hozzávalók a krémhez:
  • 1 kg gyümölcs ízlés szerint
  • 500 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 tojássárgája
Keverd habosra a mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal.
A habtejszínt verd fel a habfixálóval, majd keverd hozzá a krémhez.

A kihűlt tésztát locsold meg a Triple sec-kel,majd kend rá a krém felét. Szórd rá a gyümölcs felét.
A tetejére tedd rá a másik szintén belocsolt tésztalapot,kend rá a maradék krémet és díszítsd a maradék gyümölccsel.
Óvatosan takard le alufóliával, majd egy éjszakára tedd hűtőbe.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése