- 8 db tojás
- 16 evőkanál víz
- 350 g cukor
- 400 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6-8 evőkanál Triple sec ( a kisült tésztalap locsolásához)
Keverd habosra a tojást a vízzel és a cukorral. Majd lassan szitáld bele a sütőport és a lisztet.
165 °C fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 25x35 cm-es tepsiben tűpróbáig süsd.
Hagyd teljesen kihűlni, majd hosszában vágd félbe.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 kg gyümölcs ízlés szerint
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 tojássárgája
Keverd habosra a mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal.
A habtejszínt verd fel a habfixálóval, majd keverd hozzá a krémhez.
A kihűlt tésztát locsold meg a Triple sec-kel,majd kend rá a krém felét. Szórd rá a gyümölcs felét.
A tetejére tedd rá a másik szintén belocsolt tésztalapot,kend rá a maradék krémet és díszítsd a maradék gyümölccsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése