Hozzávalók:
- 250 ml tej
- egy csipet só
- 2 kiskanál cukor
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 5 tojás
Hozzávalók a csokiszószhoz:
- 90 g étcsokoládé
- 100 ml tejszín
A tejszínt forrald fel, öntsd rá az apróra tördelt csokoládéra majd alaposan keverd el.
A tejet a vajjal és a sóval forral fel, majd a tűzről lehúzva alaposan keverd el benne a lisztet. Az eredmény elég kiábrándítóan fog kinézni, de ha elválik az edény falától és összeáll egy gombóccá, jó lesz.
Hagyd kicsit kihűlni és töltsd bele a tésztát habzsákba vagy forma nyomóba és kb. 15 cm-es csíkokat nyomj ki egy sütőpapírra.
Ezután egy lábasba melegítsd fel annyi olajat ami ellepi majd mindkét oldalát süsd aranybarnára.
Ha kész szedd ki szalvétára,hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd forgasd meg cukorban és tálald csokiszósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése