2016. szeptember 12., hétfő

Nektarinos joghurttorta

Nagyon szeretem a gyümölcsös, joghurtos süteményeket. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető és nagyon jól harmonizál az édes és a savanyú íz. Ráadásul nagyon gyorsan összeállítható így akár már egy ebéd után is fogyasztható.

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 tojás
  • 50 g cukor
  • 50 g liszt
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, a tojások sárgáját a cukorral leverd habosra. Ezután apródonként keverd el benne csomómentesen a lisztet. A végén óvatosan forgasd bele a masszába a tojásfehérjéből vert habot.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt süsd meg.

Hozzávalók a krémhez:
  • 3 nagyobb nektarin
  • 600 g görög joghurt
  • 3 csomag Zselatin fix
  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g porcukor
Amíg a piskóta kihűl készíts el a krémet.
3 nektarint magozz ki és vágd kisebb darabokra.
A habtejszínt verd a habfixálóval kemény habbá.
A joghurtba keverd bele a cukrot, a vaníliakivonatot, majd apródonként keverd el benne csomómentesen a Zselatin fixet. Ezután óvatosan keverd el benne a tejszínhabot és forgasd bele az apróra vágott nektarint.
A piskótáról óvatosan távolítsd el a sütőpapírt, majd tedd vissza a formába és a tetején egyenletesen oszlasd el a krémet.
2-3 órára tedd be a hűtőbe. A kapcsos tortaformát könnyen eltávolíthatod, ha egy éles kést körbevezetsz a torta körül.


Díszítéshez:
  • 2 nagyobb nektarin
Vágd nagyobb darabokra a nektarint majd kezd el főzni. Amikor levet ereszt kézi mixerrel pépesítsd. Ha kihűlt csorgasd a torta tetejére.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése