Hozzávalók a tésztához:
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 50 g liszt
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, a tojások sárgáját a cukorral leverd habosra. Ezután apródonként keverd el benne csomómentesen a lisztet. A végén óvatosan forgasd bele a masszába a tojásfehérjéből vert habot.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt süsd meg.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 nagyobb nektarin
- 600 g görög joghurt
- 3 csomag Zselatin fix
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 g porcukor
Amíg a piskóta kihűl készíts el a krémet.
3 nektarint magozz ki és vágd kisebb darabokra.
A habtejszínt verd a habfixálóval kemény habbá.
A joghurtba keverd bele a cukrot, a vaníliakivonatot, majd apródonként keverd el benne csomómentesen a Zselatin fixet. Ezután óvatosan keverd el benne a tejszínhabot és forgasd bele az apróra vágott nektarint.
A piskótáról óvatosan távolítsd el a sütőpapírt, majd tedd vissza a formába és a tetején egyenletesen oszlasd el a krémet.
2-3 órára tedd be a hűtőbe. A kapcsos tortaformát könnyen eltávolíthatod, ha egy éles kést körbevezetsz a torta körül.
Díszítéshez:
- 2 nagyobb nektarin
Vágd nagyobb darabokra a nektarint majd kezd el főzni. Amikor levet ereszt kézi mixerrel pépesítsd. Ha kihűlt csorgasd a torta tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése