Hozzávalók a tésztához 29 cm-es piteformában:
- 100 g vaj
- 200 g liszt
- csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy mély tálba szitáld a lisztet majd add hozzá a sót és a sütőport. Ezután a vajjal morzsold addig amíg a tészta össze nem áll. Majd add hozzá a tejfölt és dolgozd össze úgy, hogy a tészta rugalmas legyen. Ha ragad adj hozzá még egy kevés lisztet. Vajad ki a piteformát majd nyújtsd ki a tésztát és óvatosan tedd a formába. Szurkáld meg villával és süsd kb. 15 percig. Célszerű a pite aljára egy sütőpapírra sütőrizst tenni,hogy a tészta ne púposodjon fel.
Hozzávalók a tésztához 22 cm-es tortaformában:
Hozzávalók a töltelékhez: - 150 g zabpehelyliszt vagy finomliszt
- 100 g zabpehely
- 30 g nádcukor
- 2 evőkanál méz
- 100 g étcsokoládé
- 100 g kókuszzsír vagy vaj
- 1 tojás
- 10 g sütőpor
A hozzávalókat villával dolgozd össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába egyenletesen nyomkodd bele.
180 °C-os előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd meg.
180 °C-os előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd meg.
Ha már langyos akkor óvatosan távolítsd el róla a sütőpapírt. Ha véletlenül széttörik vagy kiszáradna sütés közben akkor sincs baj. Morzsold össze és a tetején a gyümölcsökből készített lekvárt oszlasd el.
- 250 g mascarpone
- 400 g görög joghurt
- 40 g porcukor
- 1/2 citrom reszel héja
- 1 csomag Zselatin fix
- 700 gr gyümölcs vegyesen
- 10 g pektin vagy zselatin
- 40 g szeletelt mandula
A gyümölcsből 250-300 g-ot vegyél el és ízlés szerint cukrozd meg. Forrald fel majd add hozzá a pektint vagy a zselatint. Alaposan keverd össze forrald még 1-2 percig majd vedd le a tűzről.
Hagyd kihűlni a pitével együtt.
Addig a mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a reszelt citrom héjával együtt keverd össze majd add hozzá a Zselatin fixet. Óvatosan forgasd bele a maradék gyümölcs 3/4-ét.
A mandulát serpenyőben pirítsd meg és szórd a krém tetejére és díszítsd a gyümölccsel.
A hűtőben pihentesd 3-4 órán keresztül.
A hűtőben pihentesd 3-4 órán keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése