2015. december 21., hétfő

Diós-lekváros linzer

Ha így első ránézésre soknak tűnik ez a mennyiség, akkor a hozzávalókat nyugodtan felezd meg. Akkor is lesz kb. 50-60 db linzered.

Hozzávalók:

  • 800 g liszt
  • 200 g porcukor
  • 20 g vaníliás cukor vagy 1 evőkanál vanília kivonat
  • 6 db tojás
  • 500 g vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet szódabikarbóna
  • 400 g apróra vágott dió
  • 700 g baracklekvár

Négy tojást válassz ketté, a sárgájukat két egész tojással és a tejföllel keverd össze. A lisztet, a porcukorral, a vaníliás cukorral vagy a vanília kivonattal, a sóval, a szódabikarbónával és a tojásos tejföllel keverd össze, majd morzsold bele a vajat. Addig gyúrd amíg nem áll össze és a tészta felülete sima nem lesz. Majd csomagold be és tedd be a hűtőbe 2 órára.
Jól belisztezett nyújtólapon lisztezett nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 3 mm vastagra.  Ha kell közben folyamatosan lisztezd a tésztát különben odaragad. Majd linzer-kiszúróval szaggasd ki.



Számold közben,hogy párban legyenek. A kimaradt széleket gyúrd össze és nyújtsd ki.
A karikák felét kend meg tojásfehérjével és szórd meg az aprított dióval.
160 °C-ra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben süsd meg.
Teljesen hűtsd ki.
Ezután kend be lekvárral és a dióssal borítsd be.
Fémdobozba 1-2 nap alatt megpuhul. Ne gondolkozz rajta meddig tartható el, mert nem lesz ideje megromlani.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése