Hozzávalók:
- 800 g liszt
- 200 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor vagy 1 evőkanál vanília kivonat
- 6 db tojás
- 500 g vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet szódabikarbóna
- 400 g apróra vágott dió
- 700 g baracklekvár
Négy tojást válassz ketté, a sárgájukat két egész tojással és a tejföllel keverd össze. A lisztet, a porcukorral, a vaníliás cukorral vagy a vanília kivonattal, a sóval, a szódabikarbónával és a tojásos tejföllel keverd össze, majd morzsold bele a vajat. Addig gyúrd amíg nem áll össze és a tészta felülete sima nem lesz. Majd csomagold be és tedd be a hűtőbe 2 órára.
Jól belisztezett nyújtólapon lisztezett nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 3 mm vastagra. Ha kell közben folyamatosan lisztezd a tésztát különben odaragad. Majd linzer-kiszúróval szaggasd ki.
Számold közben,hogy párban legyenek. A kimaradt széleket gyúrd össze és nyújtsd ki.
A karikák felét kend meg tojásfehérjével és szórd meg az aprított dióval.
160 °C-ra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben süsd meg.
Teljesen hűtsd ki.
Ezután kend be lekvárral és a dióssal borítsd be.
Fémdobozba 1-2 nap alatt megpuhul. Ne gondolkozz rajta meddig tartható el, mert nem lesz ideje megromlani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése