Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 60 g liszt
- 70 g cukor
- 1 csipet só
A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgájába fehéredésig keverd a cukrot majd add hozzá a lisztet, a csipet sót.
Majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjéből vert habot.
Egy 40x40 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd 175 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt süsd meg. Az első 15 percben ne nyitogasd a sütőajtót különben összeesik a piskóta.
Ha kész borítsd ki egy konyharuhára, lazán tekerd fel, majd ha teljesen kihűlt húzd le róla a sütőpapírt.
Ha kész borítsd ki egy konyharuhára, lazán tekerd fel, majd ha teljesen kihűlt húzd le róla a sütőpapírt.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 125 ml habtejszín
- 1/2 csomag habfixáló
- 350 g túró
- 50 g cukor
- erdei gyümölcs vagy szeder lekvár
A habtejszínt a fél csomag habfixálóval verd kemény habbá majd forgasd bele óvatosan a cukorral kikevert túróba.
A kihűlt piskótát vékonyan kend meg lekvárral majd egyenletesen oszlasd el rajta a tölteléket. Tekerd fel majd csomagold be alufóliába és 2-3 órára tedd be a hűtőbe.
Hozzávalók a díszítéshez:
- 200 g szeder
- 125 ml habtejszín
- 1/2 csomag habfixáló
- 50 g cukor
A szeder felét pürésítsd. A habtejszínt a fél csomag habfixálóval és a cukorral verd kemény habbá. A végén add hozzá a pürésített szedret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése