2015. szeptember 20., vasárnap

Túrós-tejszínes szedres tekercs

Aki nem szereti a szedret a sok mag miatt az készítheti szamócával, áfonyával is.

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 60 g liszt
  • 70 g cukor
  • 1 csipet só

A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgájába fehéredésig keverd a cukrot majd add hozzá a lisztet, a csipet sót.
Majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjéből vert habot.
Egy 40x40 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd 175 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt süsd meg. Az első 15 percben ne nyitogasd a sütőajtót különben összeesik a piskóta.
Ha kész borítsd ki egy konyharuhára, lazán tekerd fel, majd ha teljesen kihűlt húzd le róla a sütőpapírt.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 125 ml habtejszín
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 350 g túró
  • 50 g cukor
  • erdei gyümölcs vagy szeder lekvár
A habtejszínt a fél csomag habfixálóval verd kemény habbá majd forgasd bele óvatosan a cukorral kikevert túróba.
A kihűlt piskótát vékonyan kend meg lekvárral majd egyenletesen oszlasd el rajta a tölteléket. Tekerd fel majd csomagold be alufóliába és 2-3 órára tedd be a hűtőbe.

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 200 g szeder
  • 125 ml habtejszín
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 50 g cukor
A szeder felét pürésítsd. A habtejszínt a fél csomag habfixálóval és a cukorral verd kemény habbá. A végén add hozzá a pürésített szedret.
Vedd ki a hűtőből a süteményt és vond be a szedres tejszínnel. A tetejét díszítsd egész szedrekkel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése