2015. szeptember 10., csütörtök

Olasz tojásrántotta

Ezt a receptet egy 1979-ben kiadott Horváth Ilona féle szakácskönyben találtam. Nem tudom van-e bármi köze az olaszokhoz azon kívül, hogy sütőben sütik mint a frittatat de az biztos,hogy a megszokott rántottát feldobja .

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 100 g trappista sajt vagy 50 g füstölt sajt
  • 20 g vaj
A kivajazott tűzálló tálba simítsd bele a tejföl felét. Egymás mellé üsd rá a tojásokat. Sózd meg, majd egyenletesen oszd el a tetején a maradék tejfölt. Ezután szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig süsd amíg a tojások fehérje meg nem sül. Ha a tojássárgáját lágyan szereted vedd ki időben a sütőből.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése