- 150 g liszt
- 150 g cukor
- 150 g vaj vagy margarin
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 2 evőkanák cseresznye vagy meggy pálinka ( el is hagyható)
- 1 citrom reszelt héja
- 600 g meggy
A hozzávalókat kézi mixerrel keverd össze.
Vajazz ki egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát,majd béleld ki sütőpapírral.
A tetejére szórd rá a meggyet.
A tetejére szórd rá a meggyet.
Hozzávalók a tetejére:
- 45 g liszt
- 20 g cukor
- egy csipet sütőpor
- 50 g olvasztott vaj vagy margarin
- 1-2 db tojás
Keverd össze a hozzávalókat. Ne ijedj meg kicsit folyós állagú masszát kapsz. Ezt oszlasd el a meggy tetején. Nem baj ha nem jut mindenhová.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése