Van aki tesz bele lisztet vagy étkezési keményítőt de én ezt kihagyom. Ha sűrűbben szereted inkább tegyél bele több tojássárgáját, de ha van türelmed egy éjszakát pihentetni akkor magától is besűrűsödik.
Hozzávalók:
- 2 l tej
- 6 tojás
- 50 g cukor
- 1-2 evőkanál vaníliakivonat
- 80 g mazsola
Válaszd szét a tojásokat. Tegyél fel 1 liter tejet.
A fehérjét 10 g cukorral verd kemény habbá. Majd kanállal szaggasd a forró tejbe. 1-1,5 percig főzd mindkét oldalát, majd szedd tányérra.
A tojássárgákat a maradék 40 g cukorral keverd fehéredésig, tedd bele a vaníliakivonatot és hígítsd fel a maradék tejjel.
Ha zavar a tejben úszkáló tojásfehérje akkor szűrd át, tedd vissza a tűzre, majd lassan öntsd hozzá a cukros tejes tojássárgáját. Folyamatos keverés mellett főzd néhány percig.
A mazsolát mosd meg, alaposan csöpögtesd le és szórd bele a madártejbe.
Fincsi!
VálaszTörlés