Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 kg brokkoli
- 35 dkg trappista sajt
- 15 dkg főtt füstölt tarja (elhagyható)
Hozzávalók a fehér mártáshoz:
- 50 g liszt
- 50 g vaj
- 800 ml tej
- só,fehérbors, szerecsendió
A brokkolit enyhén sós vízben főzd roppanósra.
A csirkemell filéket klopfold ki, enyhéh sózd be majd forgasd meg lisztbe, Mindkét oldalát kevés olajon süsd fehéredésig.
Közben készítsd el a fehér mártást.
A vajat olvaszd fel, szórd bele a lisztet és folyamatosan kevergetve apránként öntsd hozzá a tejet. Forrald fel,közben kevergesd,hogy ne csomósodjon össze. Add hozzá a sót,fehér borsot és a szerecsendiót.
A húsokat fektesd magasabb falú tepsibe,vagy hőálló üvegtálba. A tetejére tedd rá a főtt füstölt tarját, a brokkoli rózsákat,majd öntsd rá a tetejére a fehér mártást. Végül szórd rá a reszelt sajtot. Takard le alufóliával és 190 °C-ra előmelegített sütőben süsd puhára. Ha kész távolítsd el róla a fóliát,hogy a sajt egy kis színt kapjon.
A húsokat fektesd magasabb falú tepsibe,vagy hőálló üvegtálba. A tetejére tedd rá a főtt füstölt tarját, a brokkoli rózsákat,majd öntsd rá a tetejére a fehér mártást. Végül szórd rá a reszelt sajtot. Takard le alufóliával és 190 °C-ra előmelegített sütőben süsd puhára. Ha kész távolítsd el róla a fóliát,hogy a sajt egy kis színt kapjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése