2015. július 19., vasárnap

Brokkolis csirke

Ha a főtt füstölt tarját is felhasználod az étel elkészítéséhez,akkor számolj azzal,hogy kevesebb sót kell használnod. Általában sült krumplit csinálok hozzá köretként, de ha több brokkolival készíted még az sem kell hozzá.

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 kg brokkoli
  • 35 dkg trappista sajt
  • 15 dkg főtt füstölt tarja (elhagyható)
Hozzávalók a fehér mártáshoz:
  • 50 g liszt
  • 50 g vaj
  • 800 ml tej
  • só,fehérbors, szerecsendió
A brokkolit enyhén sós vízben főzd roppanósra.
A csirkemell filéket klopfold ki, enyhéh sózd be majd forgasd meg lisztbe, Mindkét oldalát kevés olajon süsd fehéredésig.
Közben készítsd el a fehér mártást.
A vajat olvaszd fel, szórd bele a lisztet és folyamatosan kevergetve apránként öntsd hozzá a tejet. Forrald fel,közben kevergesd,hogy ne csomósodjon össze. Add hozzá a sót,fehér borsot és a szerecsendiót.
A húsokat fektesd magasabb falú tepsibe,vagy hőálló üvegtálba. A tetejére tedd rá a főtt füstölt tarját, a  brokkoli rózsákat,majd öntsd rá a tetejére a fehér mártást. Végül szórd rá a reszelt sajtot. Takard le alufóliával és 190 °C-ra előmelegített sütőben süsd puhára. Ha kész távolítsd el róla a fóliát,hogy a sajt egy kis színt kapjon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése