2016. június 5., vasárnap

Cseresznyés túrótorta

Korábban ha nem találtam megfelelő teljes kiőrlésű kekszet akkor mindig a zabpelyhes keksz receptje szerint sütöttem a tortaalapot. De ez az alap kicsit száraz maradt mert a túróból és a cseresznyéből nem tudott elég nedvességet magába szívni. Az alábbi recepttel szinte tökéletes lett.

Hozzávalók:
  • 100 g zabpehely
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 30 g nádcukor
  • 100 g kókuszzsír
  • 1 tojás fehérje
  • 10 g sütőpor
A tojásfehérjéből verj kemény habot. A többi hozzávalót keverd össze egy tálban majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig.

Hozzávalók:
  • 400 g cseresznye
  • 250 g teljes kiőrlésű  keksz
  • 50 g vaj
  • 3 tojás
  • 500 g túró
  • 40 g porcukor 
A teljes kiőrlésű kekszet törd apróra -én egy zacskóban szoktam nyújtófával-
majd keverd össze a lágy vajjal és egy felvert tojásfehérjével. Ezután egy 22 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral és egyenletesen oszlasd el benne a kekszes keveréket.
150 °C-os előmelegített sütőben süsd 15 percig.
Amíg sül válaszd szét a két tojást és a fehérjét verd fel. A túróban keverd el a cukrot a három  tojássárgáját majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből vert habot.
Vedd ki a sütőből a tortaformát és tedd a kekszes alapra a kimagozott cseresznyét.



 Ezután egyenletesen oszlasd el a tetején a túrót.
A sütő hőmérsékletét állítsd 180 °C-ra és 15-20 perc alatt süsd készre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése