Nagy kihívás volt ezt a tortát elkészíteni mert a kedvenc kecskeméti cukrászdámban készült Rumba torta volt a mérce. Úgy körülbelül a felénél azt éreztem,hogy sosem készül el, de így utólag bevallom minden perc munkát megért az eredmény!
Hozzávalók a piskótához:
- 8 db tojás
- 400 g cukor
- 400 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 250 g sárgabarack lekvár a piskóta töltéséhez
A masszát két részletben sütőpapírral kibélelt 40x40 cm-es tepsiben180 °C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig süsd.
Ha kész húzd le róla a sütőpapírt. Az egyik piskótalapot nedves konyharuha segítségével tekerd föl.
Addig hagyd így amíg teljesen kihűl. Ezután kend meg a barack lekvárral majd óvatosan - már a konyharuha nélkül - tekerd fel újra.
A másik piskótalapot hagyd kihűlni, majd egy 26 cm átmérőjű tál segítségével vágj ki belőle egy kör alakú formát. Ez lesz a torta alja. A maradék egy részére még szükséged lesz.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg túró
- 400 ml habtejszín
- 150 g porcukor
- 200 g őszibarack befőtt
- 3 csomag zselatin fix
- 1 citrom reszelt héja
A habtejszínből verj kemény habot. A túrót, a porcukrot és a reszelt citrom héját keverd össze majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot. Ezután dolgozd el benne az összes zselatin fixet. A végén add hozzá a felkockázott, lecsepegtetett barackot.
A tálat béleld ki folpackkal. A lekváros piskótatekercset szeleteld fel kb. 1 cm vastag szeletekre és a tál alján kezdve béleld körbe vele a tálat. Ezután a túrós massza felét öntsd a tálba. A tetejére tegyél a kimaradt piskóta darabokból. Ezután öntsd rá a maradék túrós masszát és a kivágott tortalappal fedd be. Takard le majd tedd be a hűtőbe 4-5 órára.
Hozzávalók a díszítéshez:
- 2 csomag tortazselé
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A tortazselét készítsd el a leírás szerint. A tortát óvatosan borítsd ki a tálból egy nagyobb tányérra és távolítsd el róla a folpackot. A tortazselével vond be.
A habtejszínt verd kemény habbá a habfixálóval majd tölts habzsákba és díszítsd vele a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése