2016. február 25., csütörtök

Gesztenyés keksz


Hozzávalók:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 125 g vaj
  • 3 db tojás
  • 150 g liszt
  • 3 g sütőpor
  • 180 g étcsokoládé
  • 50 ml tej

A puha vajat a tojásokkal és a gesztenyemasszával keverd el, majd add hozzá a sütőport és a lisztet.
Ezután kivajazott sütőpapírral bélelt tepsire tegyél kanállal kisebb halmokat majd 170 °C-os sütőben 15-20 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha elválik a sütőpapírtól.

Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd fel és keverj el benne 50 ml tejet. Ezután a kihűlt kekszek felét mártsd bele,majd rácson hagyd megdermedni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése