2016. január 17., vasárnap

Gundel palacsinta

Nem mondanám,hogy ez nagyon diétás étel,de aki ilyet eszik, az ne nézze mennyi a kalória benne.....

Hozzávalók a palacsinta tésztához:

  • 200 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 300 ml tej
  • 150 ml szódavíz vagy ásványvíz
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál olaj
Szitáld egy tálba a lisztet, majd üsd bele a tojásokat és a tejjel keverd simára. Ezután hígítsd a szódavízzel majd add hozzá a csipet sót és az olajat.
15 percig pihentesd,majd süsd meg a palacsintákat. Kb. 12 db lesz.

Hozzávalók a töltelékhez:
  • 150 ml tej
  • 50 g porcukor
  • 250 g darált dió
  • 50 g mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum vagy konyak
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 100 ml tejszín
A tejet a cukorral forrald fel, majd add hozzá a darált diót, a mazsolát, a reszelt citrom héjat. Húzd le a tűzről add hozzá a rumot vagy a konyakot. Ha teljesen kihűlt óvatosan forgasd bele a tejszínből vert habot.

Hozzávalók a csokoládé öntethez:
  • 300 ml tejszín
  • 150 g étcsokoládé
Vízgőz felett a tejszínben olvaszd fel a csokoládét.

Ezután a palacsintákat töltsd meg a krémmel,hajtsd háromszögletűre, majd fektesd egy kivajazott tűzálló tálba. A csokoládéöntettel locsold meg majd forró sütőben melegítsd át.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése