Hozzávalók a palacsinta tésztához:
- 200 g finomliszt
- 2 db tojás
- 300 ml tej
- 150 ml szódavíz vagy ásványvíz
- csipetnyi só
- 3 evőkanál olaj
Szitáld egy tálba a lisztet, majd üsd bele a tojásokat és a tejjel keverd simára. Ezután hígítsd a szódavízzel majd add hozzá a csipet sót és az olajat.
15 percig pihentesd,majd süsd meg a palacsintákat. Kb. 12 db lesz.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 150 ml tej
- 50 g porcukor
- 250 g darált dió
- 50 g mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál rum vagy konyak
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 100 ml tejszín
A tejet a cukorral forrald fel, majd add hozzá a darált diót, a mazsolát, a reszelt citrom héjat. Húzd le a tűzről add hozzá a rumot vagy a konyakot. Ha teljesen kihűlt óvatosan forgasd bele a tejszínből vert habot.
Hozzávalók a csokoládé öntethez:
- 300 ml tejszín
- 150 g étcsokoládé
Vízgőz felett a tejszínben olvaszd fel a csokoládét.
Ezután a palacsintákat töltsd meg a krémmel,hajtsd háromszögletűre, majd fektesd egy kivajazott tűzálló tálba. A csokoládéöntettel locsold meg majd forró sütőben melegítsd át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése