Hozzávalók a tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g darált dió
- 60 g porcukor
- 100 g vaj
- 2 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 nagyobb körte
- 50 g étcsokoládé
- 60 g dió felaprítva
A tésztához a vajat morzsold össze a liszttel, majd add hozzá a porcukrot a darált diót és a tojásokat. Ruganyos tésztát kapsz.
Vajazz ki egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Oszd két részre a tésztát és jól belisztezett nyújtólapon nyújtsd fél centi vastagra és tedd a tortaformába. Óvatosan nyomkodd körbe az oldalát. Nem baj ha beszakad,foltozd ki. Majd a tedd be legalább fél órára a hűtőbe a tészta másik felével együtt amit fóliába becsomagoltál.
Hámozd meg a körtéket és vágd 4-6 gerezdre attól függően mekkorák.
Vedd elő a kibélelt tortaformát és a maradék tésztát.
A gerezdekre vágott körtét tedd bele a tortaformába, igazítsd el egyenletesen.
A körte tetejét szórd meg a felaprított dióval és csokoládéval.
A tészta másik felét nyújtsd akkorára mint a tortaforma és vagy takard be vele a pitét vagy vágd csíkokra és tedd rá a töltelék tetejére. A széleit nyomkodd össze, majd kend meg a tojásfehérjével. Ha a tésztával befedted a sütemény tetejét akkor villával szurkáld meg,hogy a gőz távozni tudjon.
165 °C-os sütőben süsd kb. 50 percig.
Hámozd meg a körtéket és vágd 4-6 gerezdre attól függően mekkorák.
Vedd elő a kibélelt tortaformát és a maradék tésztát.
A gerezdekre vágott körtét tedd bele a tortaformába, igazítsd el egyenletesen.
A körte tetejét szórd meg a felaprított dióval és csokoládéval.
A tészta másik felét nyújtsd akkorára mint a tortaforma és vagy takard be vele a pitét vagy vágd csíkokra és tedd rá a töltelék tetejére. A széleit nyomkodd össze, majd kend meg a tojásfehérjével. Ha a tésztával befedted a sütemény tetejét akkor villával szurkáld meg,hogy a gőz távozni tudjon.
165 °C-os sütőben süsd kb. 50 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése