Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 30 g liszt
- 36 g cukor
- 1 csipet só
Hozzávalók a csokis krémhez:
- 1 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1/2 csomag Expressz zselatin fix
- 200 g étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Hozzávalók a fehér krémhez:
- 1 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1/2 csomag Expressz zselatin fix
- 100 g fehércsoki
- 2 dl habtejszín
Hozzávalók a meggyzseléhez:
2 x 200 g meggy
2 x 5 g pektin
2 x 30 g cukor
Hozzávalók díszítéshez:
- 100 g étcsokoládé
- 75 ml habtejszín
- magozott meggy
A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgájába fehéredésig keverd a cukrot majd add hozzá a lisztet, a csipet sót.
Majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjéből vert habot.
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd 175 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt süsd meg.
Amíg kihűl addig készítsd el az első réteg meggyzselét.
A kimagozott meggyet pürésítsd,majd forrald fel. Keverd hozzá a pektinnel elkevert cukrot,majd főzd még 1 percig. Húzd le a tűzről. Ha már langyos kend rá egyenletesen a piskótára.
Tedd be a hűtőbe, amíg a csokikrémet elkészíted.
A csokikrémhez a tejben keverd el a tojássárgákat majd lassú tűzön kezd el melegíteni. Amikor sűrűsödni kezd, tördeld bele az étcsokoládét és folyamatosan keverd amíg teljesen fel nem olvadt. Húzd le a tűzről, keverd bele a zselatin fixet. A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a langyos csokiba.Oszlasd el a tortán,majd tedd vissza a hűtőbe.
Majd készíts még egy réteg meggyzselét.
A fehér krémhez a tejben keverd el a tojássárgákat majd lassú tűzön kezd el melegíteni. Amikor sűrűsödni kezd, tördeld bele az fehér csokoládét és folyamatosan keverd amíg teljesen fel nem olvadt. Húzd le a tűzről, keverd bele a zselatin fixet. A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a langyos csokiba.Oszlasd el a tortán,majd tedd vissza a hűtőbe.
A díszítés előtt hagyd a hűtőben amíg teljesen megszilárdul, majd távolítsd el a tortakarikát.
A díszítéshez a tejszínt forrald össze az étcsokoládéval. Ha már langyos, akkor egy spatulával kend körbe a torta oldalát,majd szórd körbe szeletelt mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése