2015. október 5., hétfő

Fekete-erdő torta

Ebben a látszólag bonyolult tortában a tészta igényli a legtöbb figyelmet. Haladj lépésről lépésre. Minden megfelelő hőmérsékletű és állagú lesz mire egy-egy folyamattal végzel. Ha nem használsz pektint vagy nem akarsz érte annyi pénzt kiadni, akkor nyugodtan kapj le a boltban a polcról egy csomag Dr.Oetker dzsemfixet és a leírás alapján használd a meggyzselé elkészítéséhez.

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 g liszt
  • 36 g cukor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 csomag Expressz zselatin fix
  • 200 g étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín


Hozzávalók a fehér krémhez:

  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 csomag Expressz zselatin fix
  • 100 g fehércsoki
  • 2 dl habtejszín


Hozzávalók a meggyzseléhez:
2 x 200 g meggy
2 x 5 g pektin
2 x 30 g cukor


Hozzávalók  díszítéshez:

  • 100 g étcsokoládé
  • 75 ml habtejszín
  • magozott meggy

A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgájába fehéredésig keverd a cukrot majd add hozzá a lisztet, a csipet sót.
Majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjéből vert habot.
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd 175 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt süsd meg.

Amíg kihűl addig készítsd el az első réteg meggyzselét.
A kimagozott meggyet pürésítsd,majd forrald fel. Keverd hozzá a pektinnel elkevert cukrot,majd főzd még 1 percig. Húzd le a tűzről. Ha már langyos kend rá egyenletesen a piskótára.
Tedd be a hűtőbe, amíg a csokikrémet elkészíted.

A csokikrémhez a tejben keverd el a tojássárgákat majd lassú tűzön kezd el melegíteni. Amikor sűrűsödni kezd, tördeld bele az étcsokoládét és folyamatosan keverd amíg teljesen fel nem olvadt. Húzd le a tűzről, keverd bele a zselatin fixet. A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a langyos csokiba.Oszlasd el a tortán,majd tedd vissza a hűtőbe.

Majd készíts még egy réteg meggyzselét.

A fehér krémhez a tejben keverd el a tojássárgákat majd lassú tűzön kezd el melegíteni. Amikor sűrűsödni kezd, tördeld bele az fehér csokoládét és folyamatosan keverd amíg teljesen fel nem olvadt. Húzd le a tűzről, keverd bele a zselatin fixet. A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a langyos csokiba.Oszlasd el a tortán,majd tedd vissza a hűtőbe.

A díszítés előtt hagyd a hűtőben amíg teljesen megszilárdul, majd távolítsd el a tortakarikát.

A díszítéshez a tejszínt forrald össze az étcsokoládéval. Ha már langyos, akkor egy spatulával kend körbe a torta oldalát,majd szórd körbe szeletelt mandulával.
A tetejére habzsákból nyomj kis csoki rózsákat,majd díszítsd egész meggy szemekkel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése