2015. június 28., vasárnap

Almás palacsinta

Hozzávalók:

  • 3-4 db közepes méretű alma
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 80 g cukor
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • ízlés szerint őrölt fahéj

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd el, majd add hozzá a tejet,tejszínt,a sót, a fahéjat, a reszelt citrom és narancshájat és a reszelt almát. Legvégül óvatosan keverd bele a habbá vert tojásfehérjét.
Lassú tűzön mindkét oldalát süsd meg.
Vanília fagylalttal vagy vanília sodóval tálald.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése